Beneficiile consumului de brânză de capră

 – urda de capră, important hepatoprotector

Cei care fac acasă brânză de capră, ar trebui să folosească zerul rămas pentru tratarea problemelor hepatice. Zerul fiert la foc mic dă urda de capră, excelent hepatoprotector natural. Conținutul de cupru, seleniu, acizi grași, vitamina A și B6 ajută la o dezvoltare armonioasă și se recomandă persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni gastro-intestinale și altele.

Brânza de capră, pe lângă vitaminele pe care le conține, poate fi consumată de oricine la orice vârstă. Sistemul digestiv tolerează mult mai ușor brânza de capră decât orice alt tip de brânză. Fiind o sursă mai mare de calciu decât celelalte brânzeturi, aceasta contribuie la întărirea oaselor și a dinților, ea poate conține până 895 de mg de calciu și 729 mg de fosfor.

Beneficiile consumului de brânză de capră

 – excelentă pentru cura de slăbire, dar și pentru vegetarieni

Deși cei mai mulți se plâng de mirosul specific al brânzei de capră, ar trebui să nu ținem cont de acesta, ci să încercăm preparate cu acest tip de brânză, care să diminueze mirosul puternic. Este foarte ușor de digerat și de asimilat de organism, este recomandată în special celor subponderali, persoanelor în convalescență, celor care au o dietă săracă în grăsimi și celor care doresc scoaterea cărnii din alimentație.

Un studiu finlandez a demonstrat că fetele care consumă frecvent lapte și brânză de capră au un risc mult mai mic de a dezvolta osteoporoză în viitor. Acest lucru se explică prin ușurința cu care se absoarbe calciul în oase, dar și efectele de echilibrare a hormonilor în organism.

Un alt studiu, extins pe 20 de ani, făcut pe 2375 de bărbați irlandezi a dus la concluzia că un consum zilnic de lapte și brânză de capră de 500 de grame reduce cu 62% riscul de diabet și ține valorile colesterolului în normalitate.

Beneficiile consumului de brânză de capră

– aliment anticancerigen, anti-anemie și excelent pentru sănătatea oaselor

Un alt beneficiu important al brânzei de capră este faptul că aceasta previne cancerul, dar este eficientă în tratarea tumorilor. Pereții intestinului gros sunt protejați de diverse substanțe cancerigene care se găsesc în brânza de capră, dar și în iaurt.

Substanțele antiinflamatoare ce se găsesc în brânza de capră ajută la menținerea țesuturilor cartilaginoase de la nivelul articulațiilor. Se pare că plantele pe care le pasc aceste animale sunt plante medicinale, ce își trec beneficiile prin cele care le consumă. De asemenea, persoanele care suferă de anemie sau lipsă mare de fier ar trebui să consume cât mai des lapte și brânză de capră. O dietă cu brânză de capră ajută la o asimilare mai buna a fierului din gălbenuș de ou, spanac sau urzici.

În cazul fracturilor de os, în perioada formării calusului se recomandă consumul zilnic de iaurt și brânză proaspătă de capră. Acestea ajută la refacerea solidă a oaselor în timp scurt. De aceea, brânza de capră ar trebui consumată frecvent și de femeile însărcinate, atât pentru sănătatea copilului, cât și pentru sănătatea sa.